Wie is Hubert Gerritsen

Hub Gerritsen is al ruim 50 jaar actief in de wereld van vechtsport en zelfverdediging. Op jonge leeftijd is hij begonnen met Judo, en heeft zich vervolgens in de jaren 80 en 90 gespecialiseerd in Pentjak Silat en Kun Tao.

 

Tijdens zijn werk als horecaportier merkte Hub echter dat die stijlen niet altijd effectief genoeg zijn in straatsituaties. Daarom heeft hij zich in jaren 90 verder ontwikkeld in kickboksen, MMA, en in Krav Maga.

 

In 2003 is hij gestart met het geven van lessen en workshops. Eerst pure self defence onder de noemer Krav Maga, en in 2016 onder een eigen naam: HG Attack & Defence System. Dit systeem biedt een antwoord op de toenemende agressie op straat, waarbij aandacht uitgaat naar vechten (aanvallen/verdedigen/beschermen), maar ook aspecten als de-escalatie, houding en uitstraling en verbale communicatie aan bod komen.

In de afgelopen 20 jaar zijn de geweldsvormen op straat in Nederland enorm veranderd: Bij veel incidenten spelen tegenwoordig steek-, slag en vuurwapens een prominente rol. Om ook daar een gedegen antwoord op te kunnen bieden heeft Hub zich verder gespecialiseerd in Escrima, de Filipijnse vorm van mes- en stokvechten. De praktisch bruikbare elementen van deze stijlen heeft hij opgenomen in het HG Attack & Defense System.

 

In het dagelijks leven is Hub logistiek manager bij een grote, internationaal opererende organisatie in schoonmaakproducten.

2016 – Heden HG Attack & Defence System
2003 – Heden Krav Maga en Escrima beoefend en geinstrueerd
1994 – 2003 Diverse Martial Arts disciplines beoefend, waaronder MMA en kickboxing
1982 – 1994 Kuntao
1977 – 1982 Pentjak Silat
1965 – 1977 Judo